Sunday, 25 January 2015

Interesting dinner



今日のフレイザーリバー。(正確には支流のベッドフォードチャンネル)
Today's Fraser liver. (Well, to be accurate, it is Bedford channel)

日曜日の午後4時前に川まで歩いてみたのですが、温かくてびっくり。14度ありました。このまま春に突入するほど甘くはないと思うけれど日はどんどん長くなって来ている。先日となりのご夫人が花の球根を植えていたのであいさつをしたら、「ねぇ、私今日ロビンを見たのよ!」と興奮気味におっしゃられた。どうやらロビンは春を告げる鳥のようです。町は人々でにぎわい、数あるカフェのテラスにも沢山に人が座っていま
した。

Spring has come? It was very warm for January today. It was 14 degrees. People were having coffee outside patio of cafes, and the lady next door said that she saw a robin so the spring is around. I hope so too.



さて、先週は2回もなかなかユニークなディナーを頂いてしまいました。
ちゃんと予約と気合いを入れて行くディナーは久しぶりなので、余計楽しかった。

木曜日はWhite Rockの海沿いに建つ、お気に入りのレストラン、Uli'sへ。
Beer pairing dinner というイベントに参加しました。定期的に行われているこのイベントは、その日ごとに選ばれたLocal brewerの4つのビールとそれにあわせたコースメニューを楽しむもの。この夜は、Four Windsというブランド。

We went to our favourite restaurant in White Rock to attend a beer pairing dinner on Thursday night. That night the selected brewer was Four Winds from Delta BC.


左から、From left

Course #1
Four Winds Nectarous 
Aged white cheddar beignet with a green apple jelly

Course #2
Four Winds IPA 
Slow roast pork belly with a white bean ragu

Course #3
Four Winds Saison 
Swiss chard risotto cake with a butter poached rock cod filet and romenesco

Course #4
Four Winds Porter
Dark chocolate mocha mousse cake

$49

どれもとっても美味しかった!特筆すべきは1番目のビールとデザートについて。
とーっても酸っぱく甘いフルーティーな香りのNectarousは杏ジュースの様でいて甘みなし。フルーツは全く使っていないそうです。ちょっとびっくりな味でした。

そして、デザートにビールをマリアージュ、というのはやった事なかったので、
半信半疑で頂いた黒ビールとダークチョコレートのケーキのコンビネーション。
これがなんともお互いを引き立てる味で、驚きの締めくくりでした。

It was all amazing but I would like to especially mention of the first beer, Nectarous, and the dessert and porter combination. Nectarous was a very tart and had apricot like note, and was very unique beer I had never tasted before. However, the sourness comes from hop not fruits. 

I'd never tried a beer and a sweet combination either. surprisingly it was very good! the black porter beer compliment the dark chocolate cake nicely. Very fashionable ending that we were very satisfied.

金曜日はVancouver Downtownに今年初めて、そして公共交通機関を使って初めて出て行きました。運良く乗り継ぎがすべて上手く行ったので、以前住んでいたSurreyの家からよりも速く、1時間20分ほどでバラード駅に到着!距離はもっと遠くなったのに不思議。LangleyからCoquitlamのBraid駅へ走る高速バスの御陰です。バンクーバーではお買い物をしたり、両親の家に寄ったり、お友達の美容室で髪を切ってもらったり、と有意義に過ごし、最後に合流した夫と共にW Hastings x Carral StreetのPidginというフュージョン和食系のレストランへ。もちろん目的はDine Out Vancouver Festivalのメニューです。

I went to Vancouver downtown the first time in this year and also was the first time by the public transportation from Fort Langley on Friday. Here is supposed to be farther than our former place in Surrey from Vancouver Downtown but luckily no wait for buses and a train so I took only an hour and 20 minute! Wow!
I spent a quality time out there including my nice hair cut by my friend stylist. And then my husband caught up with me in the evening for dinner.
The restaurant we choose was Pidgin, Japanese fusion, on Carral Street between W Hastings and Cordova Street.




なんともユニークなメニューで、 日本料理とはかなり違う物の、素材はそれっぽくもあり。不思議で複雑なメニューでしたがどれも楽しかった!
デザートは上のメニューに書いていませんが、ホワイトチョコレートのムース、ゴマのクランブルのせ、でした。ごまの香りがとても良かった。

I felt that they were far from Japanese cuisine but the many of ingredients and some presentation were. We enjoyed those complicated yet unique dished very much. Desert wasn't on the menu above but it was Cramelized white chocolate mousse, black sesame crumble. It was amazing too.

やはり良い食事は気持ちを豊かにするものですね。



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