Sunday, 1 March 2015

Weekend, My father's birthday, food. 週末。父の誕生日。食べたもの。


土曜日の空はこんなに青かった。レインクーバーの汚名返上の2月の青空。

Look at the blue sky! Beautiful Saturday which managed to clear Vancouver as Raincouver's name.


こんな日は、長閑な田園に住める喜びを感じますよ。鳥が沢山鳴いています。

I appreciated my luck for living in such a beautiful rural. Birds are singing hard.


さて、一日戻って、金曜日の夜の事。父の84回目の誕生日でした。カスタウンのトレンディーな感じの日本食レストラン、SHIRAKAWAへ。
弟は熱を出して残念ながら欠席でしたが、その他の家族が集まりました。

It was in Friday night, our family, except my brother who had a bad cold, gathered for my father's 84th birthday celebration. We chose a trendy Japanese restaurant called Shirakawa in Gastown. 


いつもの事ながら、卑しいのかなぁ、カメラを用意しておいても食べ物が出てくると、そんなことすっかり忘れて食べてしまうですよ。例にもれず、撮った写真はこれだけ。レストランの写真はお借りしました。これは豚の角煮。
お味の方は、まぁこんな所かな。悪くはなかったですが。父が行きたかった所なのでとにかく良かった。

May be because I am greedy for food? lol, I always start digging into dishes without taking pictures of them. The night was as well. So here is a only one photo of pork belly. The image of the restaurant is borrowed. Over all taste was a bit better than mediocre. Not toooo bad but not wow good. However, we had a good time together and my dad appeared to be happy to me. So everything was fine.


 その後は両親のコンドに戻り、お茶の時間。これは例のご近所、ブラックスミスカフェからはるばるバンクーバーまで運ばれたビクトリアスポンジケーキです。とてもシンプルなスポンジケーキなので、トッピングのフレッシュラズベリーは私が飾りました。
父にはあと20年くらい軽〜く楽しく行っちゃって頂きたいと思います。現在彼はそれができそうなくらいに元気で見た目も若い。母共々遊び回っています。幸せな事です。

We went back to parents' condo after dinner for a tea time. I brought the cake from my near Blacksmith bakery cafe all the way to Vancouver. The cake was Victoria sponge cake. Since it was very simple, I toped fresh raspberries to decorate it. Yummy!
My dad looks younger and is still alive and kicking! play around with my mom. So I believe that he will be enjoining 20 more year of his fantastic life. I'm happy and grateful to that. 




また土曜日にもどって。これは私たち、特に夫の大のお気に入りのメニュー、キリシャ料理のサガナキです。コキットラムのIKEAに行った帰りに寄った、その近所のギリシャ料理屋にて。Graviera, Kefalograviera, や Kefalotyri などのハードチーズをフライパンで多めのオイルで焼き、サーバーが目の前で、たぶんブランデー、をかけて火を着けフランベします。レモンをしぼって頂きます。美味しい!ビールやワインが進んでしまうではないか!火がブワッとでるドラマチックな瞬間なんて写真には撮れません。

Well, return to Saturday...this is Saganaki in Greek cuisine which is our, especially my husband's favourite. We went to IKEA coquitlam and then stop by a near Greek restaurant for dinner. Sakanaki is a pan fried hard cheese such as Graviera, Kefalograviera, or Kefalotyri. It's very tasty and you want some nice beer or wine with. It is usually flambeed at the table and it is very entertaining. You squeeze lemon right before you eat. Off course I missed the picture of the moment of flambeed so...


ので、お借りしました。こんな感じです。

Here it is. I borrowed it.

メインのポークスブラキや、メディテリニアンチキンも美味しかったのですが、例のごとく写真を取り忘れました。

The main dishes we had were PorkSouvlaki and Mediterranean chicken and they were very good as Saganaki. You know, I forgot to take pictures of them as well.

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